Case Studies

Birchwood Indoor Tennis Centre

Birchwood Tennis Complex is a well-established indoor tennis facility located in vibrant area of Warrington. The complex boasts multiple indoor & outdoor tennis courts that cater to a diverse range of players, from beginners to professionals.

As part of a recent refurbishment to the leisure complex Birchwood Tennis reached out to Stuart Canvas Group with a need to enhance the indoor tennis courts surroundings. This is would be in the forms of custom made backdrops and retractable divider netting. This would improved safety and player experience, while creating a atheistic enhancement that would match the rest of the complexes facilities

Divider Netting:

  • Design: Stuart Canvas Group’s team developed a bespoke divider netting system tailored to Birchwood Tennis Centre’s court layout and specific requirements.
  • Manufacturing: The company utilised high-quality materials to manufacture the divider netting, ensuring durability and longevity.
  • Installation: Experienced installers carefully installed the divider netting, ensuring a secure and aesthetically pleasing solution.

Backdrop Drapes:

  • Design: Stuart Canvas Group designed backdrop drapes that not only prevented tennis balls from bouncing but also featured branding elements to enhance the center’s visual appeal.
  • Manufacturing: The backdrop drapes were precision-crafted to fit seamlessly with the facility’s design and layout.
  • Installation: Expert installers executed the installation to perfection, ensuring the drapes were functional.

Results:

The implementation of Stuart Canvas Group’s divider netting and backdrop drapes at Birchwood Tennis Centre yielded significant benefits:

  • Safety Improvement: The divider netting prevented tennis balls from crossing into adjacent courts, reducing the risk of injuries to players and spectators.
  • Noise Reduction: The divider netting and backdrop drapes significantly reduced noise levels, creating a quieter and more focused playing environment.
  • Aesthetic Enhancement: The backdrop drapes not only improved safety but also added a touch of elegance to the tennis center, enhancing its overall ambiance.

Stuart Canvas Group’s innovative solutions for Birchwood Tennis Centre have transformed the indoor facility into a safer, quieter, and more aesthetically pleasing environment for tennis players and spectators. This successful project underscores Stuart Canvas Group’s commitment to providing tailored solutions that meet the unique needs of their clients in the sports and industrial textile sector.

New Hover Cover at...

Stuart Canvas has installed a new Hover Cover at the home of Cricket, 20 years after installing...

CricketSports

We’ve got you covered,...

Toronto Cricket Club (TCC) has been established for over 65 years. They aim to provide their members...

CricketSports

New Players Tunnel for...

In the dynamic world of professional football, every detail counts. From the pitch to the stands, the...

Football & RugbyRetractable Players TunnelsSports
Contact us Contact us
0
    0
    Your Cart
    Your cart is emptyReturn to Shop